© Proshots

Noa Lang tekende maandag zijn eerste profcontract bij Ajax en bereikte een dag later met Ajax O19 de achtste finales van de UEFA Youth League. “Het is de mooiste week van mijn leven. Een droom die uitkomt. Ik denk dat dit onze beste wedstrijd van het seizoen was. Ik vond Juventus ook echt een sterke ploeg. Ze hebben allemaal goede spelers, vooral spits Moise Kean. Maar wij zijn beter. Ik vond dat wij echt de baas waren. Als wij goed spelen, dan winnen we van iedereen en dus ook de Youth League. Echt, wij kunnen de wereld aan met Ajax O19”, laat het 17-jarige talent op Ajax.nl weten.

“Het was tegen Juventus anders dan normaal. Doorgaans ben ik veel aan de bal, maar dinsdag was het gewoon strijden. Ik heb veel ballen veroverd en alles gegeven voor het team. Ik ben blij dat ik heb laten zien dat ik ook zó kan spelen.”

Nu hij zijn contract op zak heeft, voelt de middenvelder meer rust en heeft hij een duidelijk doel voor ogen. “Ik hoop binnen één of twee jaar de stap naar het eerste te zetten. Dat is wel het plan. Ik denk dat ik tegen Juventus heb laten zien dat ik het ook aan kan op het gebied van duelleren en strijden. Ik ben nu vrij in mijn hoofd, kan weer lekker voetballen in plaats van aan andere dingen te denken. Het was niet zozeer dat het me echt bezighield of dwarszat, maar het is logisch dat als er bepaalde dingen spelen, je daar veel aan gaat denken. Mooi dat het nu rond is”, doelt Lang op zijn contract.