© Proshots

Ajax O19 werd woensdagmiddag in de kwartfinale van de UEFA Youth League uitgeschakeld door Real Madrid. Na afloop was de teleurstelling groot bij de Ajacieden. “De teleurstelling is groot. Omdat ik denk dat we veel meer met Real hadden kunnen doen. Bij vlagen vond ik ons zelfs beter spelen. Het doet pijn, vooral de manier waarop we verliezen”, vertelt Noa Lang in gesprek met Ajax TV.

Een kwartier voor tijd kreeg Dani de Wit de bal tegen zijn hand aan en legde de scheidsrechter de bal – terecht – op de stip. Lang laat weten dat het team Dani de Wit steunt. “Ik zag de bal naar de tweede paal toe gaan en toen gingen de handen van Dani omhoog. Toen dacht ik wel even: ‘Wat doe je nou?’. Het was duidelijk een penalty. Heel zuur. Ook voor hem natuurlijk. We kunnen het hem niet alleen verwijten. We hebben als team verloren vandaag. In de kleedkamer was het stil. Iedereen vond dat we hier hadden kunnen en misschien moeten winnen. Tegen Dani hebben we nog niet veel gezegd, die moet je nu even met rust laten. We probeerden hem wel op te beuren, maar je kan niet heel veel tegen hem zeggen. Hij weet het zelf als geen ander.”

Na ruim een uur spelen leek Lang Ajax helemaal terug de wedstrijd in te schieten. De middenvelder volleerde een vrije trap van Kluivert prachtig in het doel. “Justin nam die vrije trap. Eerst wilde ik eigenlijk op rand zestien gaan staan, omdat ik op die plek gister op de training ook veel scoorde. Daarom ging ik daar weer ongeveer staan. De bal viel precies goed en raakte hem lekker op m’n wreef. Het was een mooi doelpunt, maar ik had veel liever gewonnen. Na de 1-1 had ik ook direct het gevoel dat we ze gingen pakken, want vrijwel direct na de goal kregen Justin en Mitchell vrij grote kansen. Ik had echt het gevoel dat het goed ging komen. Ook al speelden we tegen Real, wij zijn Ajax en ik vind dat wij beter waren vandaag. Nu zijn we nog teleurgesteld, maar morgen moet de knop op richting Feyenoord. Daarna zullen we vast wel gaan denken aan de mooie momenten die we hebben beleefd in de Youth League. Maar ik denk niet dat ons doel is bereikt. We wilden het toernooi winnen en dat kon ook.”