Noa Lang beleefde een geweldig basisdebuut in de Eredivisie. Met drie goals had hij een groot aandeel in de 5-2-zege op FC Twente. Hij moest geduldig blijven en is blij dat het goed heeft uitgepakt. “Ik vond dat ik er klaar voor was. En daar heb ik veel geduld voor moeten hebben. Dat was niet makkelijk. Ik heb het bij Jong Ajax moeten laten zien in de wedstrijden. Dat heb ik denk ik wel gedaan, al kan het altijd beter natuurlijk. Je moet het laten zien op het podium waar je gaat spelen en voor mij was dat nog in Jong Ajax. Uiteindelijk heeft het goed uitgepakt”, laat hij weten aan Ajax TV.

“Ik heb veel te danken aan onder andere Witschge, Reiziger, Van der Gaag en Bogarde. Ze spraken veel met mij en zeiden dan dat ik geduldig moest blijven en mijn tijd zou gaan komen. Ik ben ze dankbaar daarvoor. Maar ik ben er nog lang niet. Ik moet blijven presteren”, vervolgt Lang, die ook veel met familie en vrienden sprak over het Europese top-niveau bij Ajax.

“Thuis hebben we het er natuurlijk ook veel over gehad. Ajax is Europese top. Vrienden en familie zeggen vaak dat ik nu gewoon bij de Europese top speel en dat ik dat nog niet genoeg besefte. Natuurlijk hebben ze gelijk, maar je wilt ook spelen en jezelf bewijzen. Ik ben een Ajax-speler en wil hier nog hele mooie tijden gaan mee maken. Ik hoop dat we met elkaar veel successen gaan behalen. Daar heb ik iedereen hopelijk een mooi voorproefje van gegeven.”

Kluivert trots op ‘broer’ Lang: “Vind het echt gruwelijk voor hem”