Noa Lang maakte afgelopen vrijdag zijn rentree bij Jong Ajax. De middenvelder, die tegen De Graafschap in de basis als rechtsbuiten startte, lag er een aantal weken uit met een rugblessure die hem in het verleden ook al eens parten speelde. “Ik ben nu weer een stap dichter bij mijn doel: dat is basisspeler worden in de ArenA. Dus het is alleen maar mooi dat ik mijn rentree heb kunnen maken. Door mijn rugblessure was dit pas mijn tweede wedstrijd voor Jong Ajax dit seizoen. Het was ook mooi dat ik direct in de basis mocht beginnen. Het gaat de goede kant op”, laat het talent aan Ajax TV weten.

Nooit de moed opgeven

“Het was vooral moeilijk, omdat ik er in de jeugd ook al last van heb gehad. Het is dezelfde blessure aan mijn rug. Maar je moet nooit de moed opgeven. Ik ben gewoon keihard blijven trainen in de gym met de fysio’s en nu sta ik er weer. Het is nog niet helemaal weg, maar ik voel me wel goed genoeg om weer te spelen.”

Opbouwen

Als het aan Lang zelf ligt dan speelt hij de volgende wedstrijd al weer negentig minuten mee met de beloften. Trainer Michael Reiziger blijft voorzichtig. “We zullen het rustig gaan opbouwen. We hebben nu twee weken tot aan onze volgende wedstrijd, dus dat kan hij nu mooi gaan opbouwen.”