Noa Lang is dit seizoen vooral te vinden bij Jong Ajax. Maar hij deed met Ajax O19 ook mee in de Youth League én debuteerde in het bekerduel met Te Werve in Ajax 1. “Bij welk team ik ook speel, ik probeer beslissend te zijn. Ik moet zorgen dat ik de beste ben op het veld, zodat ze niet meer om mij heen kunnen en ik naar het eerste elftal ga”, vertelt hij aan Ajax Life.

Mentaal sterk

Hij is vooral blij dat hij weer speelt, want hij stond lange tijd aan de kant met een knieblessure. “Ik denk dat ik laat zien dat ik mentaal sterk ben. Ik kwam na die tegenslag sneller terug dan verwacht, dat tekent mij. Ik kom misschien over als een nonchalante jongen, maar ik ben mentaal echt sterk. Ik denk dat veel mensen een verkeerd beeld van mij hebben, maar ik accepteer ieders mening. Ik kan alleen maar mijn best doen om hun ongelijk te bewijzen”, vertelt de buitenspeler.

Van de O19 tot Ajax 1

En daar doet hij dan ook zijn best voor, of het nou bij Ajax O19 of in Ajax 1 is: “Het is goed voor mij om van alles mee te maken en te leren. Bij Ajax onder 19 moet ik een leider zijn, bij Jong Ajax een beetje en bij het eerste ben ik echt de ‘young boy’. Dat is mooi, ik kan veel leren van al die goede spelers. Het ligt nu aan mij. Ik moet mijn speelminuten bij het eerste zelf afdwingen, niemand anders kan het voor mij doen.”

Lang: “Zal nooit een ideale schoonzoon worden”