Morgenavond speelt Ajax O19 de returnwedstrijd in de UEFA Youth League. Op Sportpark de Toekomst verdedigen de Amsterdammers een 3-0 voorsprong tegen het IJslandse Breidablik. Het team van Aron Winter verkeerd momenteel in een uitstekende vorm. De laatste acht wedstrijden werden allemaal winnend afgesloten met een doelsaldo van 25 doelpunten voor en slechts één tegen. Heerlijke cijfers, zeker voor doelman Jeffrey de Lange. “We zijn echt één team. We helpen elkaar waar dat nodig is, daarnaast coachen we elkaar en voert iedereen zijn taken uit. En daardoor houden we zo vaak de nul. Voetballend kan het zeker nog wel beter, maar als we verdedigend alles op orde hebben, hebben we in ieder geval al een punt”, vertelt hij in gesprek met Ajax TV.

“We hopen sowieso door te gaan in de UEFA Youth League”, vervolgt de goalie. “We staan met 3-0 voor. Dit mag eigenlijk niet misgaan, maar we moeten ze niet onderschatten. We zullen het nu moeten laten zien. Hopelijk komt er veel publiek naar De Toekomst morgen.”

In IJsland won Ajax met 3-0 dankzij doelpunten van Kaj Sierhuis, Matthijs de Ligt en Dani de Wit. “Zij spelen daar in IJsland toch een ander soort voetbal. Het kan soms een lastige ploeg zijn. Niemand had eigenlijk nog van Breidablik gehoord, wijzelf ook niet. Het was dus van te voren lastig te voorspellen, omdat we niet goed wisten wat we konden gaan verwachten. Ik denk dat een 3-0-uitzege uiteindelijk prima is.”

“De afgelopen wedstrijden waren we voetballend wat minder, dus hopelijk kunnen we morgen een galavoorstelling weggeven. We willen een goede wedstrijden gaan spelen. Verder moeten we proberen om zoveel mogelijk doelpunten te maken en uiteraard géén tegen te krijgen”, besluit De Lange met een knipoog.