© Proshots

Donderdagavond om kwart voor negen treedt Ajax in eigen stadion aan tegen Rosenborg, de kampioen van Noorwegen. De ploeg uit Noorwegen komt goed voorbereid aan de start van het duel.

“Iedereen weet hoe belangrijk het is om een uitdoelpunt te maken. Tegen Celtic waren we er erg dichtbij. Zolang we zonder angst voetballen, kunnen we het deze tegenstanders heel moeilijk maken. We moeten niet puur verdedigen.” Aldus de 25-jarige linksbuiten, Yann-Erik de Lanlay via de officiële website.

“We hebben een aantal video’s bekeken van Ajax en weten daardoor waar ze kwetsbaar zijn. Daar moeten we gebruik van maken. We gaan er vol vertrouwen naar toe. Het is voor ons een mooie uitdaging, want Ajax is een waanzinnig groot team.”

In Schotland maakte Rosenborg al kennis met 50.000 toeschouwers, in Amsterdam zullen dit er net wat meer zijn. “Daar voetbal je voor. Deze wedstrijden zijn geweldige ervaringen, spelen voor zoveel mensen. We hebben geleerd van twee duels met Celtic. Hopelijk kunnen we het Ajax moeilijker maken.”