© Proshots

Voor Jong Ajax gaat komende vrijdag het seizoen van start. De beloften gaan op bezoek bij Cambuur Leeuwarden. Eén van de meest ervaren spelers dit seizoen is Terry Lartey Sanniez. De deze week 21 jaar geworden verdediger hoopt op zijn definitieve doorbraak, maar blijft heel geduldig. “Mijn doel is om zoveel mogelijk te spelen bij Jong Ajax en mezelf op een goede manier te laten zien aan de trainers. Niet alleen de technische staf van Jong Ajax, maar ook die van Ajax 1 hoop ik te overtuigen. Natuurlijk is het leuk en handig dat de trainer (Marcel Keizer, red.) mij al kent. Ik heb het vorig seizoen onder hem altijd naar mijn zin gehad en hij weet wat ik kan. Als je goed presteert en op een positieve manier opvalt, word je vanzelf wel beloond denk ik”, vertelt de sterke verdediger in gesprek met Ajax.nl.

Dit jaar speelt hij voor het derde seizoen met Jong Ajax in de Jupiler League. De Ajacied hoopt dit jaar op zijn doorbraak in het eerste, maar blijft bescheiden. “Dat hoop ik natuurlijk wel, maar ik durf het niet hardop zo uit te spreken. Ik ga er gewoon vol voor en zie wel waar het schip strandt. Mijn focus is volledig op Ajax gericht. Het zal vanzelf duidelijk worden of ik mijn best moet blijven doen bij Jong Ajax, of wellicht kan doorstromen naar het eerste. Mocht dat laatste niet lukken, dan sta ik open voor een verhuur. Dat is met Ajax ook zo afgesproken. Ik wil graag in de Eredivisie spelen en kijken waar mijn plafond ligt. (…) Ajax betekent heel erg veel voor me. Het halen van de ArenA is al lange tijd een droom van me. Ik hoop een keer een kans te krijgen en die met beide armen aan te grijpen. Ik kan niet zeggen of ik dicht tegen Ajax 1 aan zit, maar ik voel me in ieder geval betrokken. De trainers komen altijd bij wedstrijden van Jong kijken en je mag soms in oefenduels van het eerste of met trainingen mee doen. Je bent niet uit beeld. Integendeel zelfs. Dat geeft een goed gevoel. Ik denk dat ik een goede invloed op de groep heb. Daarmee wil ik niet zeggen dat jongens tegen me opkijken. Maar ze weten dat ik al wat langer bij het team rondloop, nu voor het derde seizoen, en dus wat meer van het reilen en zeilen bij Jong Ajax weet. Ik kan spelers altijd van advies voorzien. Dat wordt gelukkig ook geaccepteerd.”

Net als veel Ajacieden is ook Lartey Sanniez enorm hard geraakt door het nieuws rond Abdelhak Nouri. De verdediger is al heel lang goed bevriend met de familie en speelde al van jongs af aan samen met ‘Appie’. “Het nieuws over Abdelhak Nouri sloeg in als een bom. Toen ik het hoorde, kreeg ik hoofdpijn en moest ik veel huilen. Appie beschouw ik als mijn broertje, ik ken hem al zo lang. Onze families zijn goed met elkaar en ik ga er nog vaak naartoe. Het doet nog steeds veel pijn, maar ik geloof dat Appie weer op zal gaan staan.”