Lasse Schöne is vandaag groots onthaald, toen hij aankwam op het vliegveld van Genoa. De 33-jarige middenvelder wordt woensdag gekeurd, waarna hij hoogstwaarschijnlijk zijn handtekening zal zetten onder een contract voor twee seizoenen.

Schöne werd bij aankomst toegezongen door een grote groep fans van zijn aanstaande club. “Wat een geweldig welkom. Dat al deze mensen hier zijn is ongelooflijk”, reageert de Deen tegenover een camera van Sky Sports Italia, waarna hij in het Italiaanse vervolgt: “Ik heb een klein beetje Italiaans geleerd. Ik ben heel blij om hier te zijn. Een geweldig welkom.”

De controleur erkent dat hij niet zo’n groots welkom had verwacht. “Ik dacht dat er misschien twee spelers kwamen, maar dit is geweldig. Ik ben heel blij en ik voel me meteen welkom.” Ook verklaart hij waarom hij voor een transfer naar de Italiaanse laagvlieger heeft gekozen. “Het ging om een combinatie van factoren. Alles moest passen: de club, het land, de stad, mijn familie wilde hier graag heen. Alles bij elkaar was het perfect, dus koos ik voor Genoa.”

De fans weten in ieder geval alvast wat ze van Schöne kunnen verwachten. “Ik ga mijn best doen en hoop ze trots te maken en een paar vrije trappen te scoren”, sluit Schöne af.

Bekijk de heldenontvangst van Lasse Schöne hier: