© Proshots

WK-ganger Lasse Schöne heeft in gesprek met De Telegraaf gereageerd op het laatste nieuws rondom Abdelhak Nouri. Algemeen Directeur Edwin van der Sar liet namelijk tijdens een ingelaste persconferentie weten dat Ajax alle verantwoordelijkheid op zich neemt en niet adequaat gehandeld zou hebben op het veld. Ook voor Lasse Schöne was het best wel even schrikken.

“Je wordt even teruggeworpen naar het slechte gevoel van een jaar geleden. Want het hele gebeuren met Nouri zit gewoon erg diep,” geeft Schöne aan. De middenvelder, die afgelopen dinsdag met Denemarken de laatste 16 bereikte op het WK, heeft nog geen contact gehad met zijn ploeggenoten. “Daarom wil ik nu niet te veel ingaan op bijvoorbeeld de vertrouwensband tussen spelers en medische staf bij Ajax. Na wat is gebeurd in onze groep, is het belangrijk dat er vertrouwen is tussen alles en iedereen.”

Het hele gebeuren rondom zijn oud-teamgenoot liet hem tijdens het WK niet onberoerd. “Het zijn moeilijke momenten, allereerst natuurlijk voor de direct betrokkenen. Voor mij is het een vervelende situatie omdat ik me tegelijkertijd moet focussen op Denemarken om zover mogelijk te komen op dit WK.”