© Proshots

Marokko heeft zijn eerste groepsduel op het WK verloren van Iran. Aziz Bouhaddouz scoorde in de 94e minuut in zijn eigen goal: 0-1. Voor de Marokkanen wordt het een hels karwei om de volgende ronde te halen, met nog wedstrijden tegen Portugal en Spanje voor de boeg.

Met Hakim Ziyech in de basis begon Marokko uitstekend aan de wedstrijd wat resulteerde in een aantal grote kansen. Ziyech kreeg de grootste kans namens Marokko, maar de middenvelder schoot over de bal heen. Ook na deze kans was Marokko opzoek naar de openingstreffer. Na een voorzet van Ziyech kregen Belhanda en Benatia kansen op de 1-0, maar de doelman van Iran lag in de weg.

Iran kwam steeds beter in de wedstrijd, wat ook een kans opleverde voor de spits Azmoun, maar zijn schot miste kracht. De beste kans in de wedstrijd was ook voor Iran. Na een prima uitgespeelde counter kwam Azmoun oog in oog te staan met doelman Munir, maar die bleef knap overeind. De rebound was vervolgens niet besteed aan AZ’er Alireza Jahanbahksh.

In de tweede helft gebeurde er weinig. Ziyech was tien minuten voor tijd nog dichtbij een treffer, maar de doelman van Iran had een prima redding in huis. Het bleek niet voldoende voor Marokko, het leek naar 0-0 te gaan, totdat Bouhaddouz in zijn eigen doel kopte. Woensdag 20 juni staat de wedstrijd tegen Europees kampioen Portugal op het programma. Om 14:00 uur trappen beiden landen af in het Luzhniki Stadion.

Uruguay
Het Uruguay van Luis Suárez wist vlak voor tijd met 1-0 te winnen van Egypte. De oud-Ajacied stond uiteraard in de basis en speelde het gehele duel mee.