Peter Leeuwenburgh heeft vandaag een contract voor drie jaar getekend bij Ajax. De 17-jarige keeper is dolgelukkig met zijn verbintenis. “Ik ben echt hartstikke blij. Dit is een beloning van acht jaar voetballen bij Ajax”, aldus Leeuwenburgh op de clubsite. De keeper lijkt de grootste kandidaat om volgend seizoen de stek achter Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen over te nemen.

Jeroen Verhoeven, nu nog de derde doelman van de A-selectie, vertrekt aan het einde van het seizoen en trainer Frank De Boer liet eerder al doorschemeren de vacante positie intern op te willen vullen. “Wij hebben weer talenten die dicht bij het eerste zitten, zoals Mickey van der Hart en Peter Leeuwenburgh.”

Leeuwenburgh zelf heeft als volgende doel zichzelf te blijven ontwikkelen om vervolgens het eerste elftal te halen. “Ik heb mijn lengte mee, ik heb een goede trap, maar toch blijven er genoeg dingen over die verbeterd kunnen worden. Ik hoop mezelf ooit te kunnen vergelijken met Maarten Stekelenburg en Edwin van der Sar.”