Met een doelpunt en een assist had Dusan Tadic dinsdag een groot aandeel in de 1-4 overwinning van Ajax op Real Madrid. Wat de Serviër op dat moment niet wist, is dat hij onbedoeld de terugkeer van zijn grote idool bij ‘De Koninklijke’ inleidde. Voor zijn assist op David Neres, die daarmee de 0-2 maakte, had Tadic met een zogenaamde ‘Zidane-pirouette’ een prachtige actie in huis waarmee hij drie Real-verdedigers het bos instuurde. Na rust schoot hij zelf de 0-3 in de kruising, waarna de overwinning binnen leek.

De nederlaag van Real betekende de doodssteek voor trainer Santiago Solari en maandagavond kondigde Real de terugkeer van Zinedine Zidane aan. “Ik was vooral blij dat we wonnen en de kwartfinale van de Champions League haalden. En wat daar dan bij komt”, vertelt de aanvaller in De Telegraaf . “Ik heb al vaker gezegd dat ik Zidane de beste speler van de wereld vond. Hij was mijn idool.”

“En als coach van Real Madrid heeft hij het met drie gewonnen Champions Leagues op rij natuurlijk ook geweldig gedaan.” De klassieke Zidane-beweging was volgens Tadic geen toeval. “Als jonge speler oefen je trucs van je idolen. En dat deed ik ook.”

“Het belangrijkste tijdens Real Madrid – Ajax was dat de passeerbeweging functioneel was. Hoe ouder je wordt, des te meer waarde je daaraan hecht. Vroeger deed ik ook trucjes zonder betekenis”, aldus Tadic, die niet wist dat de Fransman nog geen week later zou terugkeren in het Satiago Bernabéu. “We ontnamen Real Madrid de laatste kans op een prijs, nadat in dezelfde week de Copa del Rey en het kampioenschap waren verspeeld.”