Voor het eerst sinds de jaren zestig is er weer een speler van Heracles Almelo opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Het is echter de vraag hoe lang deze speler nog in Almelo zal spelen. Lerin Duarte kreeg eerder te horen dat ‘het eerste en laatste bod van Ajax’ was afgewezen. De middenvelder zelf wil het liefst naar Ajax. “Het is aan de clubs om er uit te komen”, vertelt hij aan Bas Ticheler van NOS.

Voor hem bekende spelers ziet hij nauwelijks bij het Nederlands Elftal. De geboren Rotterdammer speelde jarenlang met Kevin Strootman bij Sparta, maar die zit momenteel bij Jong Oranje voor het EK onder 21 jaar. Zelf had hij daar liever ook gespeeld. “Het voelt misschien als een troostprijs, maar ik ben trots dat ik hier er bij zit. Als ik er bij was met het EK was ik ook blij geweest.”

De speler weet niet wat volgend jaar allemaal zal komen. Zijn contract loopt volgend jaar zomer af. Aangezien Heracles waarschijnlijk nog aan hem wil verdienen, zal hij nog deze transferperiode vertrekken. Het Nederlands Elftal kan voor hem een voordeel zijn om zich in de kijker te spelen. “Ik wil uiteindelijk de stap naar Ajax maken. Ajax staat bij mij bovenaan het lijstje.”

Komende twee weken gaat hij vooral genieten van de atmosfeer rond het grote Oranje. “Ik wil mijn visitekaartje afgeven en als ik speelminuten krijg een zo goed mogelijke wedstrijd spelen.”