Het staat nog niet vast wie er in de bestuursraad van Ajax – binnenkort het machtigste orgaan bij de Amsterdamse club – komen te zitten. Naast de zes de door interim-bestuursraad voorgestelde namen, draagt ook Lex Hes, erevoorzitter Ajax Business Associates, komende donderdag tijdens de ledenvergadering kandidaten voor.

Onlangs liet Rob Been junior weten dat de vereniging Hennie Henrichs, Jan Buskermolen, Hein Blocks, Cees Vervoorn, Tonny Bruins Slot en Dick Schoenaker zal voorstellen als leden van de nieuw te vormen raad.

Hoewel door de opgeheven ledenraad – de voorganger van de bestuursraad – is besloten dat er vanuit de interim-bestuursraad (Roger van Boxtel, Ernst Ligthart en Been) kandidaten worden voorgedragen voor de nieuwe bestuursraad, stelt Hes donderdag ook namen voor.

Het gaat om het viertal Theo van Duivenbode (oud-speler en -ledenraadslid), Maarten Oldenhof (oud-directeur), Ruud Suurendonk (voormalig speler) en Jons Hensel (voormalig voorzitter hockeyclub Amsterdam).

De leden zullen tijdens de vergadering individueel stemmen over het zestal Henrichs, Buskermolen, Blocks, Vervoorn, Bruins Slot en Schoenaker. Mocht één van deze zes niet worden goedgekeurd, ontstaat er een opmerkelijke situatie. De opgeheven ledenraad zou dan weer bij elkaar geroepen kunnen worden voor een nieuwe kandidaat, maar ook andere leden kunnen dan personen voordragen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Overigens is het de bedoeling dat de bestuursraad gaat bestaan uit zeven leden. Het laatste lid, een vertegenwoordiger van de supporters, zou pas na de installatie van zes bestuursraadleden worden aangenomen. Of dat nog het geval is, is nog onduidelijk.