Nathan Leyder is terug. De Belgische middenvelder maakte onlangs zijn rentree na een periode van veertien maanden blessureleed. De Ajacied voelt zich eindelijk weer voetballer.

“Ik ben eindelijk weer voetballer, want na zo’n lange periode van afwezigheid was ik dat gevoel best een beetje kwijt”, aldus de 18-jarige speler tegenover Het Laatste Nieuws. “Dat is misschien wel het allerbelangrijkste van mijn wederoptreden. Ik kan weer pijnvrij voetballen en geef me nu 100 procent.”

Leyder maakte onlangs zijn comeback tegen ADO Den Haag. Langs het veld stonden applaudisserende fans en hij kreeg direct de aanvoerdersband om zijn arm geschoven. Het bezorgde hem kippenvel: “Het was een mooi moment. Ik kon er alleen maar van genieten. Daarbij waren de aanwezigheid van mijn moeder en broer het absolute hoogtepunt.”

Ondanks een ontzettend zware knieblessure dacht Leyder geen moment aan opgeven en is hij altijd vol vertrouwen geweest. Mede dankzij de vele steun van fans, medespelers, familie en zijn fysiotherapeut bij Ajax. “Op zware dagen werd ik huilend wakker en moest ik overgeven. Ik heb gelukkig veel steun gehad van mijn familie en mijn gastgezin in Amsterdam. Ook mijn fysiotherapeut is mentaal belangrijk voor mij geweest.  We deelden lief en leed met elkaar.”