Lieve, schattige, grappige Mounir,

Hoe is het met je? De laatste keer dat ik je sprak was toen je uit de basis van Ajax werd gehaald door de nieuwe coach. Dat kan toch eigenlijk niet, zo’n topspits als jij, met het échte clubgevoel en die altijd hard werkt voor zijn geld. Die kan je toch niet uit de basis halen? Mounir, jij met je explosiviteit, versnelling, passes en inzicht. En dan hebben we het nog niet eens over je schot gehad. Nogmaals, zo’n geweldige speler kan je natuurlijk niet op de bank zetten.

Nu zijn ze dus weer bezig met je uit de basiself te werken. Intussen zijn we een paar maanden verder, heb je weer de ene na de andere wonderschone goal gemaakt en sta je bekend als een geweldige teamspeler. Daarom moesten ze een andere reden verzinnen om je uit de basis te halen. In de bekerwedstrijd tegen RKC was jij zoals altijd weer de beste man op het veld. Toen werd het rust. In de kleedkamer werd JIJ, DÉ MOUNIR, aangesproken op een fout die je gemaakt zou hebben. Maar Mounir, jij maakt toch helemaal nooit fouten? Jij reageerde, natuurlijk, erg verbaasd. Jij kon je niks herinneren van een fout en voelde jezelf gekleineerd tegenover de hele groep. Om jezelf te verdedigen probeerde je een grappige opmerking tegen Frank de Boer te maken, wat ook al niet werd gewaardeerd. Ze moeten jou ook echt altijd hebben hè Mounir. Potjandorie zeg. Je werd weggestuurd en zat zondag niet bij de selectie voor het duel met AZ. Die won Ajax met 4-0, maar ja, als jij erin had gestaan was het minimaal 8-0 geworden.

Ik bedoel, die Siem de Jong is een sympathieke knul, maar een zeer matige voetballer in vergelijking met jou. Wie niet? De hele selectie van Ajax kan natuurlijk niet tippen aan jou. Eriksen, leuk talent, maar die heeft natuurlijk lang niet zo’n indrukwekkende carrièrelijst als jij. Die Suarez mag nu wel naar Liverpool transfereren maar jij verkast over een jaar natuurlijk gewoon naar FC Barcelona. Je speelt Lionel Messi dan uit de basis en de hele wereld zal aan je voeten liggen. Je wordt dé vedette van het beste elftal uit de wereld en je leidt Marokko naar een overwinning op het WK. Ja ja, Mounir, eindelijk zal je de bevestiging krijgen die je verdient. Ik denk dat jij zelf ook wel weet dat je de meest onderschatte voetballer van de wereld bent. Ze zullen het vanzelf wel zien, de komende maanden vliegt Ajax eruit tegen Spartak Moskou in de Europa League, verliest het van FC Twente in de beker en gaat het kampioenschap naar Eindhoven. En dan zal jij in je vuistje lachen, Mounir, ideale schoonzoon die je bent. Ik hoop je snel weer te spreken en dat je snel de erkenning krijgt die je verdient.

Veel liefs,

Je grootste aanhanger.

Door: Tim van Boxtel      Foto: afdb ~ BjMa