Fans van Feyenoord gaan binnenkort actievoeren om de spelers ervan te overtuigen opzettelijk van PSV te verliezen. Doel is dat de kampioenskansen van Ajax hierdoor kleiner worden. Dat zei Johan Derksen vanavond in Voetbal International.

Maandag hoorde Derksen van enkele aanwezigen bij Sparta van de plannen in Rotterdam. Ook vorig jaar riepen supporters van Feyenoord de spelers op niet hun best te doen tijdens de uitwedstrijd bij FC Twente, zodat die club kampioen kon worden in plaats van de Amsterdamse rivaal.

‘Mario Been en de spelers willen nog vol voor Europees voetbal gaan en daarom ook winnen van PSV. Maar op deze manier ontstaat er een heel vervelend sfeertje’, zei Derksen. Op 24 april staat Feyenoord – PSV op het programma. In Eindhoven werd het eerder dit seizoen 10-0 voor PSV.

‘Het zegt ook wel iets over Ajax. Heel veel mensen willen niet dat die club kampioen wordt. Vorig seizoen werd er in alle Nederlandse stadions gejuicht toen FC Twente op de laatste dag de titel won en niet Ajax. Op de een of andere manier heeft Ajax dat toch zelf afgedwongen. ‘