Ruben Ligeon is voor de rest van het seizoen verhuurd aan FC Utrecht en maakte vrijdagavond zijn basisdebuut voor de Domstedelingen. Ligeon werd bij Ajax altijd op de rechtsbackpositie geposteerd, maar stond tegen SC Cambuur linksback.

“Bij Ajax heb ik er een paar wedstrijden gespeeld, maar dat is lang geleden”, vertelde hij aan FOX Sports. Hoewel hij lang niet meer op die positie had gespeeld, was trainer Erik ten Hag tevreden over hem: “De trainer zei dat ik goed had gespeeld.” Zelf was Ligeon kritisch: “Persoonlijk vond ik het matig. Gedurende de wedstrijd ging het beter. Het was echt rondspelen en proberen via de zijkanten er doorheen te komen en wachten tot Cambuur neerging. Deze overwinning hadden we hard nodig nadat we drie keer op rij hadden verloren.”

De verdediger is blij dat hij in Utrecht weer speeltijd krijgt, al weet hij dat hij daar hard voor moet vechten: “Bij Willem II had ik weinig perspectief en dan moet je verder kijken. Bij FC Utrecht moet ik de concurrentie aangaan op beide backposities en mijn wedstrijden meepakken. Hopelijk blijf ik dan staan.”