Ruben Ligeon hoopt volgende week zaterdag zijn competitiedebuut voor Ajax 1 te maken. 15 oktober treedt Ajax in de Amsterdam ArenA aan tegen koploper AZ. Omdat vaste rechtsback Gregory van der Wiel afwezig is hoopt het 19-jarige talent op speelminuten in het eerste elftal.

In gesprek met Ajax Life geeft Ligeon toe dat de rode kaart voor Van der Wiel hem een dubbel gevoel gaf. “Ik dacht wel even aan een mogelijk debuut. Je kijkt toch altijd met een schuin oog naar de speler op jouw positie. Al was het voor Ajax natuurlijk niet goed dat ze met tien man verder moesten.”

Eerder vandaag mocht Ligeon al meedoen in de 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Volendam. Tot een Eredivisiedebuut kwam het echter nog niet voor de jonge Amsterdammer. Ligeon weet in ieder geval wat hij nog moet verbeteren om zijn debuutkansen te vergroten: “Ik moet verdedigend nog wel verbeteren. Aanvallend gaat het allemaal wel goed. Ik ben een beetje een type Dani Alves.”

Of Ligeon daadwerkelijk zijn debuut kan maken is nog maar de vraag. Trainer Frank de Boer heeft meerdere opties om Van der Wiel te vervangen. Zo kunnen André Ooijer, Vurnon Anita of Daley Blind ook uit de voeten op de rechtsbackpositie. Maar Ooijer vervangt  waarschijnlijk de geblesseerde Toby Alderweireld, Anita functioneert naar behoren op de linksbackpositie en Blind is bij Ajax nog niet aan bod gekomen voor de positie van rechtsback.