© Proshots

Ajax won gisteravond met 4-1 van Olympique Lyon. De Amsterdammers legden, vooral in de tweede helft, een geweldige wedstrijd op de mat. Ook de buitenlandse media spreken lovend over de jonge Ajacieden. ‘Ajax droogt Lyon af’ (Marca), ‘De Godenzonen maakten hun vaders trots’ (AS) of ‘Ajax-jonkies spelen Lyon weg’ (Bild). Matthijs de Ligt straalde zelf ook na afloop van de halve finale. “We zijn trots dat we Ajax weer een beetje op de Europese kaart zetten”, laat het talent weten aan De Telegraaf.

“Ik denk dat wij een goede pot speelden, dat we er kort bovenop zaten bij Lyon”, vervolgt de pas 17-jarige verdediger. “Het voetbal van achteruit was niet eens geweldig, maar we wonnen elke tweede bal. Ik denk dat Lyon niet gewend is dat een team zo veel pressing geeft. Het heeft zijn vruchten afgeworpen.”

Ondanks de ruime zege in de Johan Cruijff ArenA wil De Ligt nog niet denken aan een eventuele finale. “We hadden er nog twee of drie kunnen maken en ik vind dat het tegendoelpunt ook onnodig was. Vooropgesteld, we zijn nog nergens. Maar van tevoren teken je voor een 4-1. Dus kunnen we tevreden zijn. Het is een goede uitgangspositie voor de uitwedstrijd. Na Schalke-uit weten we dat dit nog wel een hels karwei kan worden.”