© Proshots

Het gaat snel met Matthijs de Ligt en hij beseft zich dan ook niet wat er allemaal gebeurt. De 17-jarige meldt zich vandaag voor het eerst bij Oranje. “Het gaat heel snel, maar tijd om daar over na te denken ontbreekt. Het besef wat er nu allemaal gebeurt zal daarom pas na het seizoen komen”, zo vertelt hij aan Nu.nl.

De Ligt wil vooral veel leren de komende weken. “Ik heb prima geslapen en voel nu ook niet echt spanning, al is dit natuurlijk wel het grote Oranje. Dat ik tegen Excelsior in de fout ging is wel een klein smetje, maar het heeft geen zin meer om daarover te piekeren. Het voelt vooral geweldig dat ik me nu hier kan laten zien. Ik denk dat ik veel kan opsteken van de andere spelers en het zou mooi zijn als ik mijn debuut kan maken. Maar dat zien we aan het eind van de week wel.”

Dat De Ligt de jongste is, is volgens hem niet van belang. “Ik wil me hier gewoon laten zien en dan maakt leeftijd niet veel uit, maar ik heb wel met Kenny Tete en Davy Klaassen gesproken over hoe het er bij Oranje aan toe gaat. Ik ben benieuwd of het in de praktijk ook zo werkt.”