© Proshots

Volgende week woensdag speelt Ajax de Europa League finale tegen Manchester United. Matthijs de Ligt kijkt er al naar uit, maar voelt nu nog geen spanning. “Dit gaat onze laatste wedstrijd van het seizoen worden en ik hoop dat wie die goed kunnen af sluiten. Ik heb nu nog geen wedstrijdspanning. Eén week van te voren is nog wel vroeg daarvoor”, zegt het talent in gesprek met Voetbal Inside.

“Iedereen heeft een druk seizoen achter de rug, maar het hoeft straks niet uit onze tenen te komen”, vervolgt de verdediger. “We zijn een paar dagen vrij geweest, dus dat is lekker om jezelf weer op te laden en je voor te bereiden op de wedstrijd. Misschien is het ook wel een voordeel dat je weet dat dit de laatste wedstrijd van het seizoen is, omdat je weet dat hierna niks meer komt. Wellicht dat we daardoor nog net wat extra’s kunnen geven wat nodig is om die cup te pakken.”

Ondanks dat de Engelsen veel meer kunnen uitgeven dan Ajax, ziet De Ligt mogelijkheden. “We zullen er vol op moeten klappen en er voor moeten zorgen dat United niet weet wat ze overkomt. Natuurlijk is het een hele goede ploeg, maar dat zijn wij ook. Anders staan we niet in de finale van de Europa League. Wij moeten hard werken en hard trainen in aanloop van die wedstrijd om in Stockholm straks op ons top te zijn. Ik ben er wel van overtuigd dat het ons kan lukken.”