© Proshots

Matthijs de Ligt werd verkozen tot man van de wedstrijd tijdens het Europa League-duel met FC Kopenhagen (2-0). De 17-jarige verdediger lijkt te spelen alsof hij al jarenlang in het hart van de defensie staat en blikt tevreden terug op de duels die hij uitvocht met de spits van de tegenstander, Andreas Cornelius. Aan Fox Sports liet de jonge centrumverdediger weten dat hij vond dat Cornelius niet de scherpste was vandaag.

“Ik denk dat ik zelf prima heb gespeeld”, blikt De Ligt terug op zijn eigen prestatie. “Die spits was niet de scherpste vandaag. Ik kon er drie keer voor komen en toen had ik hem. Ik probeerde er zo kort mogelijk op te zitten.” Waar de jongeling nog wel van baalde, is dat zijn team er niet in slaagde om de wedstrijd eerder in het slot te gooien, want de kansen waren daar zeker voor aanwezig. “In de vorige wedstrijd hadden we ook al een paar momenten waarop we het niet uitspeelden, vandaag weer. Dan wordt het toch nog lastig. Maar buiten die kans van Cornelius hebben zij niets gecreëerd”, blikt de verdediger terug.

Met name de gretigheid van Ajax viel op en dat was ook De Ligt niet ontgaan. “Ik had het gevoel dat we er bovenop zaten. In de eerste helft kwamen zij amper in onze zestien”, aldus de trotse jongeling. Met wie De Ligt eventueel volgend Europa League-duel uit zou mogen vechten, wordt morgenmiddag bekend.