© Proshots

Matthijs de Ligt heeft afgelopen zondag genoten van Ajax in de Klassieker. In zijn blog op Ajax.nl kijkt het talent terug op die belangrijke wedstrijd en vooruit op de komende weken. “Uiteindelijk heb ik genoten van de Klassieker, ook al had ik zelf niet echt een bijdrage vanaf de bank. Wat een schitterende pot! Ik hoop dat we Feyenoord een ‘tikkie’ hebben gegeven. Een verlies, en helemaal tegen een concurrent voor de titel, gaat niet in de koude kleren zitten. Dat is pijnlijk voor ze. De achterstand is nu drie punten. Het wordt lastig om kampioen te worden, maar we geloven er nog volop in. Het is zaak om al onze wedstrijden te winnen. Pas dan kunnen we naar Feyenoord gaan kijken.”

Na de cruciale wedstrijd van afgelopen zondag breken er voor Ajax belangrijke weken aan met veel wedstrijden. De Ligt neemt het met de Amsterdammers onder andere op tegen één van zijn vroegere idolen: Klaas-Jan Huntelaar. “Er breken spannende weken aan. Naast de ontknoping in de Eredivisie wacht ook de kwartfinale van de Europa League tegen Schalke. Het is leuk dat we Klaas-Jan Huntelaar treffen. Hij was vroeger wel een voorbeeld voor mijn vrienden en mijzelf. Toen ik een jaar of zes was, scoorde hij aan de lopende band en was hij één van de grote namen van Ajax. Dan kom je al snel op een idolenlijstje.”

“Ik denk dat Schalke licht favoriet is”, vervolgt de sterke verdediger. “Ik heb zaterdag een stukje van de wedstrijd tegen Borussia Dortmund gezien. Dat was qua intensiteit toch wel een verschil met de Nederlandse competitie. Aan de andere kant ben ik benieuwd hoe zij op onze speelstijl gaan reageren. In Duitsland is het heel fysiek en snel, en gaat alles op een hoger tempo. Ik wil wel eens zien wat er gebeurt als wij rustig voetballen en hen het voetballen onmogelijk maken.”