© Proshots

Matthijs de Ligt kijkt tevreden naar het debuut van ‘oud’-O19 teamgenoot Deyovaisio Zeefuik. De 19-jarige rechtsback verving in de tweede helft Nick Viergever. “Ja, dat was zeker leuk! Het was ook goed voor de jongens die eruit gingen trouwens, die konden rust pakken. Maar ook voor Deyovaisio was het heel erg mooi. Ik heb lang met hem samengespeeld in de jeugd. Dat hij vandaag zijn debuut mocht maken, is prachtig voor hem”, looft De Ligt de debutant in gesprek met Ajax TV.

“Ik vond dat hij goed inviel, dus ook naar hem complimenten. Hij is een spijkerharde verdediger, die er van houdt om tegenstanders op te vreten. En ik denk dat het publiek vandaag al wat glimpen van zijn klasse heeft kunnen zien. En ik denk dat we nog veel van hem gaan horen.”

Ajax staat nog altijd één punt achter de koploper en dus breekt er een hele spannende titelstrijd aan. “Het worden spannende weken en we zullen gaan zien wie er het beste uit de strijd komt. Het leeft heel erg in de groep. We móéten nu echt, normaal ook. Het blijft spannend. Volgende week wacht PSV, maar eerst nog Schalke 04 natuurlijk. Die moeten we niet vergeten. We hebben een goede uitgangspositie, maar het gaat lastig worden daar. Het is afwachten hoe de wedstrijd gaat verlopen. We hebben in ieder geval een goede uitgangspositie en daar moeten we op voortborduren.”