Matthijs de Ligt zag Ajax vandaag, onder andere door het veld, niet goed spelen. Ook al wil het talent het veld niet als excuus gebruiken, het speelde een rol in het moeizame optreden van de Amsterdammers. “Utrecht zette ons goed vast, waardoor we moeilijk aan het voetballen kwamen. Maar ook de ‘toendra’ waarop we speelden is een factor waardoor we daar minder goed aan toe kwamen. Een excuus is het niet, dat is er nooit in de voetballerij. Maar het is wel een reden waardoor we minder goed speelden vandaag”, laat de verdediger aan AT5 weten.

“We wisten dat we op een slecht veld zouden gaan spelen. Ons plan was om Utrecht op te wachten en vanuit daaruit ruimte te creëren. We wilden wel proberen om te voetballen. Dat is vandaag niet goed genoeg gelukt”, vervolgt De Ligt, die het gat van zeven punten met PSV niet als onoverbrugbaar beschouwd.

“Het spel kon vandaag veel beter. En dat is denk ik de belangrijkste factor voor ons om wedstrijden te winnen. We staan er nu op de ranglijst minder goed voor dan vorige week, maar zeven punten is nog overbrugbaar. We hebben eerder dit seizoen 13 punten achter gestaan en dat hebben we toen teruggebracht naar 5. Het is een gat, maar kan elke week weer veranderen. Iedereen wil winnen, dat lijkt me duidelijk. Maar we moeten volgende week er weer staan en winnen om de druk op PSV te houden.”