Lille OSC heeft in een persbericht zijn onvrede geuit over het optreden van de Amsterdamse politie van afgelopen dinsdag. Voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tegen Ajax, werden zo’n 300 fans van de Franse club aangehouden, die zich zouden hebben misdragen bij metrostation Strandvliet.

Volgens de politie zouden de Lille-fans zich schuldig hebben gemaakt aan geweldpleging, vernieling, het afsteken van vuurwerk en het dragen van gezichtsbedekkende kleding. Ook zouden zij het metroverkeer hebben ontregeld door op de sporen te lopen.

In de officiële verklaring van Lille neemt de club afstand van de personen die zich misdragen zouden hebben, maar zou dit slechts om enkele tientallen gegaan zijn, terwijl het overgrote deel zich “voorbeeldig” zou hebben gedragen.

De club geeft aan de getuigenissen neer te leggen bij de UEFA en Ajax en eist uitleg over de gang van zaken. De fans die door toedoen van de Amsterdamse politie ten onrechte de wedstrijd hebben moeten missen, worden opgeroepen zich te melden zodat ze door Lille gecompenseerd worden voor hun wedstrijdticket.