Johan Cruijff gaat ex-Ajacied Jari Litmanen inzetten als troef tegen de directie. De Finse aanvaller keerde vandaag terug bij FC Lathi, na een proefperiode bij Fins landskampioen HJK Helsinki. In Finland weet men echter al zeker dat hij aan het einde van dit seizoen een punt achter zijn carrière zet.

De laatste dagen is vaak in het nieuws gekomen dat Cruijff het niet heeft op huidig assistent trainer Danny Blind. Jari Litmanen moet Blind verstoten van zijn functie en deze zelf op zich nemen. Tenminste, dat is de mening van El Salvador. Cruijff probeert met deze verrassende ‘move’ de directie verder onder druk te zetten en te zorgen dat hij toch zijn zin krijgt.

Litmanen heeft bij zijn vertrek in 2004 namelijk een clausule getekend dat hij op elk moment terug kan keren als staflid, indien hij dat zelf wil. Johan Cruijff heeft de Finse clubicoon overgehaald om een positie als assistent trainer op zich te nemen. Hierbij zal óf Spijkerman óf Blind moeten vertrekken. De afkoopsom van Spijkerman ligt echter veel hoger dan die van Blind, aangezien hij nog geen half jaar bij de club is.

Een vertrek van Blind betekent een doodsteek voor het bestuur, aangezien hij de enige belangrijke persoon binnen Ajax is die nog 100% achter de directie staat. De geloofwaardigheid en de standvastigheid van de directie zullen verder in het geding komen. De kans dat ze opstappen is dan zeer aannemelijk.

Wij raden u aan om op de link naar de mening van ‘El Salvador’ te klikken!