Jari Litmanen stopt voorlopig nog niet met voetbal. De inmiddels 40-jarige Fin heeft een contract voor één seizoen getekend bij HJK Helsinki, zo meldt de clubsite. Zijn oude club, FC Lahti, is met 26 punten in 26 wedstrijden gedegradeerd. HJK Helsinki echter heeft het wel goed gedaan. Zij werden kampioen.

Litmanen wordt enorm gehonoreerd in Finland. Logisch natuurlijk, gezien zijn succesvolle loopbaan in meerdere competities. Zo speelde de Fin onder andere bij Ajax, Barcelona, Liverpool en Fulham. Toch heeft Litmanen vele jaren in Finland gevoetbald. Tussen 1990 en 1998 won Jari Litmanen de Finse eretitel maar liefst zeven keer.

Het is bijzonder dat Litmanen een overstap maakt naar Helsinki. Het is namelijk niet de eerste keer dat hij FC Lahti verlaat voor HJK Helsinki. Al eerder maakte hij precies dezelfde overstap in 1991. De Finse competitie (Veikkausliiga) start volgende week donderdag met zijn wedstrijden voor het nieuwe seizoen. Het is onbekend of Jari Litmanen dan al kan en mag spelen.