Liverpool heeft de hoop op een transfer van Luis Suarez naar Anfield nog niet opgegeven. De Engelse topclub kreeg maandag tijdens een bezoek aan Amsterdam een torenhoge prijs te horen van de Ajax-leiding. Met het noemen van een bedrag van zo’n dertig miljoen euro probeerden de Amsterdammers duidelijk te maken dat de sterspeler uit Uruguay niet zomaar uit de ArenA kan vertrekken. 

Het lijkt erop dat de irritatie nu begint te komen bij Suarez. De speler houdt vanuit het oogpunt van professionaliteit naar de buitenwereld zijn mond over de schermutselingen tussen Ajax, zijn zaakwaarnemer en Liverpool. Maar hoe lang hij dat nog kan volhouden, weten zijn begeleiders niet. Suarez weet dat Liverpool niet naar Nederland zou zijn gereisd als Ajax vooraf kenbaar had gemaakt dat hij niet te koop was of dertig miljoen euro zou moeten kosten. Het feit dat beide partijen elkaar gisteren ontmoetten, betekende in zijn ogen dat er een poging werd gedaan om tot elkaar te komen.

Liverpool moet nu wachten totdat directeur Van den Boog terugkeert uit Zuid-Afrika. Dat is morgenavond. Daarna heeft de club nog vijf dagen om zijn slag te slaan. Of Suarez heeft nog vijf dagen om zijn vertrek te forceren. De speler weet dat er binnen Ajax druk op hem wordt uitgeoefend om de hele zaak van zich af te zetten en voor het kampioenschap te gaan. Suarez ziet echter dat een speler als Urby Emanuelson wel mag verhuizen naar een Europese topclub als AC Milan en het gat met koploper PSV al is opgelopen tot zes punten.

Bron: Telegraaf     Foto: afdb – Oscar