Ajax en Liverpool waren gisteravond laat nog altijd in gesprek over de transfer van aanvaller Luis Suarez. De directies van beide topclubs hadden nog geen overeenkomst bereikt. De voor speler, technische staf en fans zenuwslopende onderhandelingen worden zo goed als zeker vandaag voortgezet. 

Liverpool was er na urenlange besprekingen, die gistermiddag exact om vier uur begonnen en kort voor de wedstrijd tegen NAC eindigden, niet in geslaagd dicht genoeg in de buurt van de vraagprijs van Ajax te komen. Die zou nog altijd rond de 25 miljoen euro bedragen.

De zaakwaarnemer van de speler, de Spanjaard Pere Guardiola, houdt Luis Suarez per uur op de hoogte van de ontwikkelingen. De Uruguyaan zat gisteravond de laatste van zijn zeven duels schorsing uit, maar het is de vraag of hij anders wel in staat was geweest om voor Ajax uit te komen.

Het hoofd van Suarez draait langzamerhand om van alle gebeurtenissen sinds Liverpool zich voor hem meldde in de Arena. Hij is geestelijk al half op Anfield, waar hij wil gaan spelen met een groot contingent Spaanstalige voetballers en waar hij nieuwe ambities wil vervullen.

Voor de spits en meest waardevolle speler van Ajax is er nog maar één wens en dat is een transfer naar de Premier League. In de afgelopen dagen trainde de Zuid-Amerikaan als een bezetene, maar dat gebeurde vooral in de hoop dat hij snel zijn opwachting in Engeland kan maken en daar topfit wil verschijnen.

Suarez en zijn zaakwaarnemer vinden dat hij recht heeft op zijn grote kans én zijn enorme salarisverbetering als Liverpool een bedrag van ongeveer twintig miljoen euro op tafel legt.

Maar zo standvastig als Suarez is, zo stug is ook Ajax ook in de transferbesprekingen met Liverpool. Waar dat gaat eindigen, mochten de partijen er vandaag echt niet uitkomen, lijkt niet moeilijk meer te voorspellen.

In 2007 spande Suarez tot twee keer toe een arbitragezaak aan. Die diende in de nacht van 8 op 9 augustus in 2007. Een paar dagen later verhuisde hij van Groningen naar Amsterdam…

Bron: Telegraaf    Foto:  afdb – Oscar