Na Luis Suárez, wil men in Liverpool ook de volgende Ajacied op haar lijstje naar Anfield Road halen. Deze zomer wil de clubleiding proberen de transfer van Christian Eriksen rond te krijgen. Volgens Caughtoffside.com zien ook de Liverpudlians in de Deens international een ruwe diamant die volwassen speelt voor zijn leeftijd.

Volgens de website wordt Eriksen gezien als gelijkenis van de jonge Dennis Bergkamp en ziet voetbaldirecteur bij Liverpool, Damien Comolli, zijn kans schoon om de slechte financiële situatie in Amsterdam te gebruiken om een verkoop van de middenvelder te forceren. Hoe slecht Ajax er financieel écht voor staat is overigens discutabel na de miljoenentransfer van Luis Suárez. Eriksen speelt pas sinds 2008 in Amsterdam, waar hij in korte tijd uitgroeide van een B-junior naar een vaste waarde voor het eerste en bovendien 10-voudig international voor Denemarken. Met nu al bijna vijftig optredens voor Ajax 1 ziet Liverpool Eriksen rijp voor een nieuwe uitdaging bij Liverpool.

Met Liverpool’s nieuwe eigenaren, die vooral willen investeren in jong talent met een hoog doorverkoop-potentieel om zo de club weer een ware topclub te laten worden, zou de kans er goed in zitten dat komende zomer al een bod wordt gedaan op het jeugdige talent. Volgens de roddelsite zou men Eriksen waarderen om en nabij 10 miljoen pond, maar weet men in Engeland heel goed dat er voor die prijs niet gepraat kan worden met Frank de Boer. Die zal immers zijn hart al vast houden bij het horen van de geruchten omtrent Gregory van der Wiel, Maarten Stekelenburg en Jan Vertonghen, van wie steeds aannemelijker wordt dat zij zijn begonnen aan hun laatste Ajax-maanden.

Foto: afdb.nl – De Brouwer