Ajax is niet van plan nog langer vast te houden aan het vragen van een astronomisch transferbedrag voor Luis Suárez. Volgens verschillende Engelse media, zou Liverpool vannacht zelfs al op het punt hebben gestaan de Uruguayaanse topschutter te hebben getekend. Waar de clubs eerder nog in de clinch lagen om een verschil van zeker 8 miljoen pond,  zijn zowel Frank de Boer als de directie van Ajax volgens Express bedacht op de reputatie van de spits, die Groningen ooit onder zware druk zette om te vertrekken naar Amsterdam.

Suárez zou in Engeland direct aan de bak kunnen om het werk van Fernando Torres te verlichten. De inmiddels als definitieve vervanger van de vorige trainer Roy Hodgsons, Kenny Dalglish, zou de transfer zo snel mogelijk willen afronden. Liverpool zou inmiddels steeds meer naar de 21 miljoen pond die Ajax wil zien toe zijn geschoven. Waar de Engelsen zelf dachten aan zo’n 12 miljoen pond, eiste men in Amsterdam op zijn minst 21 miljoen pond. De partijen zijn inmiddels zo ver dat er wordt gesproken over 18 miljoen pond, omgerekend ongeveer 21,5 miljoen euro.

De potloden zijn volgens de tabloids inmiddels geslepen en de contracten liggen klaar om daarmee te worden getekend. Naast transfergelden zou Liverpool halsoverkop ook nog Ryan Babel bij de deal willen betrekken, al ziet Ajax daar weinig in. De directie zou vanwege de financiële situatie niet zitten wachten op de hoge huursom die voor Babel zou moeten worden betaald en liever alleen een berg euro’s ontvangen voor Suárez, die in Amsterdam nog altijd geldt als beste speler uit de selectie.

Ajax zou inmiddels zelf graag willen meewerken aan de overgang. Uit ervaring met de overgang van Suárez uit Groningen naar Amsterdam zou men geleerd hebben. Destijds kwam er een arbitragecommissie aan te pas om zijn vorige club te bewegen de speler toch te verkopen. Vooral Frank de Boer zou er niets in zien om een ongemotiveerde speler, die zijn teamgenoten al verteld zou hebben liever bij Liverpool te voetballen, nog tegen zijn zin op te stellen.

Foto: afdb.nl – BjMa