Voor Ajacied Liza van der Most was de eerste seizoenshelft niet de meest succesvolle uit haar carrière. Ze kreeg in Vita van der Linden een geduchte concurrent op de rechtsbackpositie en verloor haar plek in het Nederlands elftal. Over de tweede seizoenshelft is ze duidelijk op de clubwebsite: “Ik wil weer vast in de basis komen bij Ajax en aansluiten bij het Nederlands elftal.”

In een half jaar waar Van der Most zich richtte op het halen van haar MBO-diploma, zat ze vaker op de bank dan haar lief was. Als ze dan minuten mocht maken, was het ook niet altijd goed genoeg. “Ik ben ook niet voor niets buiten de selectie van Oranje gevallen, dat is duidelijk. Bij Ajax wissel ik af met Vita van der Linden. Niet eerder had ik zo’n directe concurrent. Dat houdt je scherp en dat is een voordeel. Maar het liefst zou ik natuurlijk elke wedstrijd in de basis willen beginnen. Het belangrijkste voor nu is dat ik mijn niveau weer ga halen.”

Op diezelfde website geeft trainer Ed Engelkes aan blij te zijn met het terugkeren van een aantal geblesseerde speelsters: “Iedereen komt weer een beetje terug. Anouk Hoogendijk valt dan uit, maar Marlous Pieete, Loïs Oudemast en Mandy Versteegt komen terug. Zij trainen gewoon weer mee en hebben afgelopen vrijdag ook gespeeld. We zijn pas halverwege en staan voor een nieuwe reeks. We moeten doorpakken”

Dat doorpakken doen de Ajax vrouwen vrijdagavond om 19:30 uur tegen ADO Den Haag op Sportpark de Toekomst.