Nicolás Lodeiro houdt zich al volop bezig met het kampioenschap, terwijl de tweede helft van de competitie net gestart is. De Uruguayaan, die vecht voor een plaats in de basisopstelling, sprak met Ajax.nl over zijn aandeel en de plicht van Ajax. “Zondag moeten we laten zien dat we de ware kampioen zijn. Al moeten we niet in het verleden leven. Uiteindelijk gaat het erom wie de volgende kampioen wordt.”

Siem de Jong en Dmitri Bulykin zijn weer fit en nu Ismaïl Aissati het vertrouwen van Frank de Boer heeft gewonnen, is het vechten om een plaats in de voorhoede. Zo moest Lodeiro het bekerduel tegen AZ bekijken vanaf de bank. “Dat was uiteraard jammer, want ik wil altijd spelen. De keuze is uiteraard aan de trainer en helaas viel die afgelopen donderdag niet in mijn voordeel uit”, zegt de aanvaller op de officiële website van Ajax.

Lodeiro ziet zelf in hij zich volop moet inzetten om indruk te maken op De Boer. “Ik train altijd met de volle honderd procent inzet. De training is de plek waar ik de trainer moet overtuigen om voor mij te kiezen. Elke dag moet ik alles geven om mijn plek in het team te verdienen. Gelukkig zit dat ook in mijn aard. Ik ben positief ingesteld en ben er altijd klaar voor als hij me nodig heeft.”

Het is afwachten of Nicolás Lodeiro aanstaande zondag, tegen koploper AZ, in de basis begint. De wedstrijd tegen de ploeg uit Alkmaar begint zondag om 14.30 uur.