Dusan Tadic staat na zes competitieduels op vijf doelpunten en zes assists. Ook zondag in de topper tegen PSV (1-1) was hij belangrijk door de bal perfect af te geven op Quincy Promes, die daaruit de 0-1 kon maken. Ronald de Boer is lovend over het spel van de Serviër in het elftal van Ajax.

“Zeker in de eerste helft vond ik dat heel sterk. Hij kwam telkens tussen de linies, daar had PSV moeite mee”, aldus De Boer bij FOX Sports. In de eerste helft wist Tadic bijna te scoren door in één beweging PSV-verdedigers Denzel Dumfries en Timo Baumgartl het bos in te sturen. “Je moet eigenlijk nooit ‘in zijn kont zitten’. Je moet hem de ruimte geven, want hij wil jou voelen. Als jij op hem gaat plakken, dan gebruikt hij jou om weg te draaien.”

Ook de rol van de aanvoerder bij de openingstreffer van Promes was cruciaal. “Aanname, weten waar Promes is en de goal. Dat lijkt heel simpel, maar het zijn cruciale momenten om als aanspeelpunt aanwezig te zijn. Dat kan hij als geen ander. Hij heeft in anderhalf jaar laten zien dat hij een aanspeelpunt is, waardoor je als ploeg kunt aansluiten. Dat is een geweldig wapen. Tadic heeft daar zoveel gevoel voor. Hij is een heel belangrijke pion voor Ajax, zeker in topwedstrijden.”