Vijf Ajacieden zijn geselecteerd voor de laatste twee WK-kwalificatieduels in november. Daley Blind, Ryan Gravenberch, Steven Berghuis, Jurriƫn Timber mogen zich melden in Zeist. Daarnaast zijn er ook enkele oud-Ajacieden van de partij. Ook Mathijs de Ligt, Frenkie de Jong en Noa Lang zijn mogen zich klaarmaken voor het Nederlands elftal.

Verder zijn er ook drie spelers van Ajax aanwezig in de selectie van Jong Oranje. Devyne Rensch, Kenneth Taylor en Jay Gorter zijn door Erwin van de Looi opgeroepen. Andere bekende namen in deze selectie zijn die van Brian Brobbey, Kjell Scherpen, Quinten Timber en Jurgen Ekkelenkamp.

Het ‘grote’ Oranje speelt op 13 november uit tegen Montenegro en op 16 november thuis tegen Noorwegen. Deze duels zijn cruciaal voor het Nederlands elftal. De groepswinst van de poule staat op het spel. Wanneer Oranje deze weet veilig te stellen, is de ploeg van Van Gaal direct gekwalificeerd voor het WK van 2022. Mocht het Nederlands elftal tweede worden, dan moet er nog een volgende ronde worden gespeeld.

Jong Oranje speelt tegen Jong Bulgarije en Jong Gibraltar op respectievelijk 12 en 15 november.