Op de slotdag van de transferperiode haalde Ajax de jonge Deen Lucas Andersen binnen. De creatieve speler, die zowel op het middenveld als in de voorhoede uit de voeten kan, speelt sindsdien vooral zijn wedstrijden in Jong Ajax. Hoewel hij dat goed doet, komt hij voorlopig niet verder dan één invalbeurt in het eerste elftal. Aan het Deense Sporten vertelt hij dat hij zijn kansen ziet keren.

“Ik ben heel dicht bij de eerste achttien van Ajax, ik sta op de rand”, vertelt de jonge Deen. “Ik heb het gevoel dat ik het goed doe bij Jong Ajax en hard train. Misschien kom ik fysiek nog wat tekort, maar qua techniek en algemeen begrip van het voetbal hier zit ik goed, ik denk dat ik van waarde kan worden. De vermoeidheid begint toe te nemen bij sommige spelers, dus misschien krijg ik nog een kans.”

“Misschien niet als basisspeler, maar vanaf de bank”, voegt de bescheiden Andersen eraan toe. “En misschien is het dan volgend seizoen al zover dat ik er vast bij kom en een paar basisplaatsen mee kan pakken.”