Een half jaar speelde Mounir El Hamdaoui bij Ajax samen met de naar Liverpool vertrokken Luis Suarez. In twintig officiële wedstrijden verzorgden ze 25 van de 44 doelpunten, maar toch verschenen er berichten dat de twee moeilijk met elkaar overweg konden.

‘Toen ik naar Ajax kwam, was er meteen al veel te doen over mijn samenwerking met Luis’, vertelde El Hamdaoui tegen Voetbal International. ‘Dat snapte ik niet zo goed. Luis wilde graag dat ik zou komen, ikzelf zag het helemaal zitten en we kunnen allebei aardig voetballen. Meestal moet je even aan elkaar wennen, maar juist in het begin liep het prima voorin.’

‘We scoorden allebei regelmatig, tegenstanders hadden het lastig met onze beweeglijke manier van spelen’, vervolgde de 26-jarige aanvaller. ‘Maar toen het even minder ging, kwamen meteen de verhalen. Dat Luis en ik elkaar de bal niet gunden, dat we mekaar slechter zouden maken. Allemaal onzin. Zo heb ik het zelf nooit ervaren. Ik vond juist dat we elkaar goed aanvoelden.’

‘Ik begrijp de keuze van Luis voor Liverpool, voor hem persoonlijk was het een prachtige transfer. Maar het is jammer dat hij weg is. We hebben ingeleverd op het gebied van creativiteit, dreiging, goals, assists. Dat zullen we als team op moeten vangen.’

El Hamdaoui vertrouwt erop dat dit lukt. ‘Ik heb niet het gevoel dat er nu meer druk op mijn schouders komt te liggen. Ik doe wat ik altijd heb gedaan: uitgaan van mijn eigen kracht, mijn kwaliteiten zo goed mogelijk benutten. Of dat genoeg is om de trainer te overtuigen, heb ik zelf niet in de hand.’

Foto: afdb.nl – BjMa