Vorig seizoen leerde Europa Romelu Lukaku kennen tijdens de Europese duels van Anderlecht met Ajax. De jonge spits denkt er met veel plezier aan terug. Hij heeft ook bijzonder veel zin in de komende matchen en kijkt uit naar de duels op het veld met zijn collega-Rode Duivel Jan Vertonghen.

Vooral de 1-3-zege van Anderlecht vorig seizoen in Amsterdam is in het geheugen gegrift van Romelu Lukaku. “Die zege op Ajax blijft een van mijn allermooiste herinneringen.”

“Ik scoorde toen mijn eerste goals in Europa en daardoor stootten we nog onverhoopt als groepswinnaar door”, zegt Lukaku in de kranten.

“Ik kijk ook enorm uit naar de nieuwe confrontatie met Ajax. Het zullen speciale wedstrijden worden en dat jaartje extra ervaring zal ook in mijn voordeel spelen. Hopelijk kom ik ook nu weer tot scoren.”

Romelu Lukaku krijgt bij Ajax een Belgisch verdedigend compartiment tegenover zich met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen . Vertonghen liet eerder al verstaan te weten hoe hij Lukaku kan afstoppen.

“Jan keek op de training bij de Duivels naar Kompany om te leren hoe hij mij moet afstoppen. Hij verwijst altijd naar een duel waarin Vince mij de bal afnam, maar Jan vergat dat Vince toen aan mijn schouder ging hangen.”

“Jan wil me ook mijn “mindere” rechter doen gebruiken, maar tegen de Finnen lukten al mijn dribbels met rechts, hoor. Ach, laat Jan me maar wat jennen.”

Bron: Sporza