Menig Ajacied zal het debuut van Jody Lukoki nog niet vergeten zijn. Op 19 januari 2011 kwam de buitenspeler binnen de lijnen tijdens Ajax-Feyenoord (2-0) en het talent liet destijds meteen een flink staaltje Amsterdamse bluf zien.

Lukoki speelde langs de zijlijn ex-Ajacied Tim de Cler brutaal door de benen. Het moment zou de volgende dagen nog veel aangehaald worden in menig tv- en radioprogramma. Hoofdtrainer Frank de Boer was degene die Lukoki destijds zijn debuut in het eerste elftal van Ajax gunde en de trainer is het 18-jarige talent blijven volgen.

Nu Lorenzo Ebecilio geblesseerd is geraakt mag Lukoki weer regelmatig rekenen op een plek bij de selectie van het eerste van Ajax. De watervlugge aanvaller stond zelfs in de basis tijdens het bekerduel tegen VV Noordwijk. Ook tegen AZ zat Lukoki weer bij de selectie en deze week reisde hij met Ajax mee naar Kroatië voor het duel met Dinamo Zagreb.

Ondanks het feit dat hij tegen zowel AZ als Zagreb geen minuten mocht maken, geniet Lukoki momenteel van elke minuut bij Ajax. ‘Het is geweldig om dit mee te maken en op de bank zitten voor een Champions League duel. Dat is wel een teken van vertrouwen en ik verlang alleen maar naar meer’, vertelt Lukoki aan AjaxShowtime.com.

‘Ik vind het wel jammer dat ik geen debuut in de Champions League heb gemaakt, maar elke plek in de selectie of invalbeurt is nu mooi meegenomen. Ik hoop ten eerste volgend seizoen op een vaste plek in de selectie en ik hoop dat ik in de toekomst ooit de vaste rechtsbuiten word van Ajax.’

Jody Lukoki ziet zichzelf als een speler die het vooral van zijn techniek moet hebben en kijkt dan ook op naar spelers als ex-Ajacied Eljero Elia. ‘Mijn voorbeelden zijn Eljero Elia en Robinho. Ik kan mezelf wel een beetje in hun vinden en ze zijn geweldige spelers met een goede techniek en individuele acties’, aldus Lukoki.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Jody Lukoki bij de selectie van Ajax zal zitten voor aanstaande zondag. De Amsterdammers treden dan om 12:30 uur aan tegen Feyenoord in de enige echte klassieker. De Rotterdammers staan momenteel twee plekken boven Ajax op de ranglijst. Volgens Jody Lukoki hoeven de Ajax-supporters zich echter geen zorgen te maken: ‘Ajax wordt dit seizoen zeker kampioen.’