Spitsenprobleem? Daar is op dit moment bij Ajax absoluut geen sprake van. Ten Hag en Reiziger hebben beiden verschillende mogelijkheden voor in de punt van de aanval. Welke keuze de trainer ook maakt, het zal hoe dan ook ten koste gaan van andere spelers.

Pereira maakte afgelopen vrijdag (3-0 winst tegen Telstar) zijn derde doelpunt van dit seizoen voor de Amsterdamse beloften. De negentienjarige Braziliaan maakt een goede indruk. Zijn ‘concurrent’ bij de beloften, Sierhuis, valt niet echt op dit seizoen. Hij hangt veelal tussen het eerste en de beloften in. In de thuiswedstrijd tegen Heracles kreeg hij de kans om zich te laten zien, maar toen kwam hij niet in het spel voor.

Pereira lijkt goed mee te kunnen bij de beloften en zou zomaar over een niet al te lange tijd ook de overstap naar het eerste kunnen maken. Wellicht dat hij het daar samen met landgenoot Neres op de heupen zou kunnen krijgen. Dit klinkt nu al als een voortreffelijke combinatie.

Het is voorlopig niet de meest voor de hand liggende optie, maar wie weet. Ook Erik ten Hag heeft namelijk voldoende opties in de punt van de aanval. Tegen Bayern stond Tadic in de spits, maar we hebben natuurlijk ook Huntelaar en Dolberg nog. Ik verwacht dat Tadic (zeker in de eredivisiewedstrijden) niet vaak in de spits zal staan. Dolberg lijkt weer terug te zijn van zijn blessure en is bezig om wedstrijdfit te worden.

Hij lijkt (mits hij fit wordt) toch wel de eerste spits te worden. Huntelaar zal daarbij als stand in fungeren en vermoedelijk zal er volgend seizoen afscheid van hem genomen moeten worden. Anders staat hij de ontwikkeling van Sierhuis en Pereira zeker in de weg. Althans, van Huntelaar neem je niet zomaar afscheid. Hij staat toch alweer op 10 goals en kan met zijn ervaring enorm belangrijk zijn voor het team.

Verhuur van Sierhuis lijkt dan misschien de oplossing. Bijna 34 wedstrijden spelen bij een subtopper klinkt perfect voor de ontwikkeling van de spits. De vraag is echter of het mogelijk is om zoveel te spelen. Cassierra deed het bijvoorbeeld geweldig bij de beloften, maar heeft vooralsnog weinig minuten kunnen maken bij FC Groningen.

Daarbij wetend dat Cassierra ook nog altijd onder contract staat en er bij O19 ook een goaltjesdief, met hopelijk een mooie toekomst, rondloopt: Brobbey.

Wat een luxe, als je bedenkt dat we het in eerdere jaren moesten doen met jongens in de spits die liever ergens anders speelden zoals El Ghazi, Fischer en Van der Hoorn