Naar aanleiding van de wedstrijd tegen Olympique Lyon was Frank de Boer, zoals altijd, aanwezig bij de persconferentie. Ajax wacht morgen een lastige thuiswedstrijd tegen de Franse topclub. “We hebben veel respect voor ze, maar we zijn niet bang.”

De Boer is duidelijk wat betreft de aspiraties van de Amsterdamse club.  Een tweede plek is volgens de trainer prima haalbaar. “De eerste wedstrijd is cruciaal om een goede stap richting tweede plek te zetten. We willen Europees overwinteren, het liefst in de Champions League.”

Topspelers als Lopez en Cris zijn er morgen gelukkig niet bij. Een zorg minder voor De Boer, maar Lyon is meer dan Lopez of Cris alleen. “Dat zijn aansprekende namen die vooral ook het hoge niveau gewend zijn”, vervolgt hij. “Dat zij er niet bij zijn is een voordeel, alleen beschikken ze over een hele brede selectie. We willen ze met onze eigen kwaliteiten pijn doen.”

De Boer hoopt dat zijn ploeg net zo speelt als tegen Spartak Moskou vorig seizoen. Ondanks het verlies (0-1) wist Ajax toch indruk te maken op zijn opponent. “Toen hebben we onze beste wedstrijd gespeeld. Daar wil ik gewoon graag naar toe.”

Het is overigens goed mogelijk dat Lyon net zo terughoudend gaat spelen als de Russen destijds. “Als je offensief denkt, moet je altijd waken voor de counter. Maar anderzijds zijn wij dat ook gewend in Nederland. Lyon heeft alleen meer kwaliteit dan de ploegen in Nederland. Nogmaals, we hebben respect voor ze, maar we willen van eigen kracht uitgaan.”

Foto: Afdb – Oscar