Voor de Ajax vrouwen staat aankomende vrijdag de halve finale in de KNVB beker op het programma. In tegenstelling tot de mannen lukte het de vrouwen wel om door te stoten naar de volgende rondes. Merel van Dongen roept op de website van Ajax supporters op om vrijdag om 19.30 uur aanwezig te zijn bij deze topper op Sportpark de Toekomst. “We hebben dit seizoen niet veel thuiswedstrijden meer, dus als je zaterdag niet met grote spijt wakker wil worden adviseer ik alvast je agenda vrij te maken.”

De andere halve finale wordt gespeeld door ADO Den Haag en SC Buitenveldert. Bij deze Amsterdamse club startte van Dongen haar voetballoopbaan waardoor een compleet Amsterdamse bekerfinale voor haar een droom zou zijn. Naast een geschiedenis kent zij ook een heden bij Buitenveldert, de verdediger van Ajax is nu trainer bij de meiden onder 17. “Het geeft een mooi gevoel om nu meiden te trainen op de club waar ik ooit rondhobbelde. Ik herken mezelf in de meiden en het is geweldig om de kennis die ik bij Ajax opdoe over te kunnen brengen op de jeugd.”

Vorige week wonnen de Ajax vrouwen zelf de lastige uitwedstrijd in Den Haag, waar 6250 toeschouwers op de tribune zaten. Een toeschouwersrecord in de Eredivisie voor vrouwen.

Foto: ajaxheldinnen.nl