Jurriën Maduro speelt dit weekend met Ajax O17 op de ABN AMRO Future Cup. Samen met zijn broer Quinten kwam hij een aantal jaar geleden over uit de jeugd van Feyenoord. Vooral omdat de talenten zich in Amsterdam veel beter kunnen ontwikkeling, zegt hij in gesprek met Goal. “Wij wilden graag voor Ajax voetballen, omdat we toen al dachten dat de opleiding hier beter zou zijn. Bij Feyenoord waren het altijd teamtrainingen, hier wordt ook aandacht besteed aan individuele trainingen. Ik heb zeker geen spijt dat ik bij Feyenoord weg ben gegaan. Daar was het allemaal top en goed geregeld, maar om je te ontwikkelen is Ajax beter. Ik wil me gewoon zo veel mogelijk blijven ontwikkelen, om zo snel mogelijk in de ArenA te staan.”

Het 15-jarige talent vertelt vervolgens over zijn positie(s). “Ik ben een verdedigende middenvelder en als het kan doe ik aanvallend mee. Door mijn loopvermogen kan ik het combineren, maar mijn taak is wel om verdedigend ingesteld te zijn. Ik heb nooit voorin gespeeld. Ik speelde altijd als rechtsback en centrale verdediger. Omdat ik blijkbaar ook best goed kan aanvallen, sta ik nu af en toe op het middenveld.”

Broer Quinten speelt ook op het middenveld en kan dus worden beschouwd als ‘concurrent’. “Je kan het concurrentie noemen, maar zo zie ik mijn broertje niet. Hij is wat aanvallender dan ik. Toch is het soms wel hij of ik”, vervolgt Jurriën Maduro, die ook geniet op de Future Cup. “Er wordt hier heel veel van je gevraagd, want het zijn grote teams waartegen je speelt. Elk team heeft wel iets, dus je moet flink aan de bak.”