Hedwiges Maduro mocht deze zomer transfervrij vertrekken bij het Griekse PAOK Saloniki en besloot in te gaan op de interesse van FC Groningen. De 18-voudig international tekende een contract dat hem voor twee jaar bindt aan de provinciale middenmoter. Maduro hoopte op een contract bij Ajax, maar de club uit Amsterdam had geen interesse.

Er was geen plaats voor de 30-jarige middenvelder bij Ajax. “Ik ben, denk ik, zeker goed genoeg voor Ajax en ik had er met mijn ervaring ook wel gepast,” zegt Maduro in Voetbal International. “Alleen het was niet aan de orde. De posities waren bezet en ik heb ook geen contact meer met Ajax gehad.” Bij PAOK Saloniki leerde Maduro Danny Hoesen kennen. Hoesen werd door Ajax verhuurd aan PAOK en verhuisde vorig jaar ook naar FC Groningen.

Op advies van Danny Hoesen informeerde FC Groningen of Maduro interesse had om naar Groningen te komen en Maduro besloot hierop in te gaan. FC Groningen haalde de ex-Ajacied na zeven jaar buitenland weer terug op de Nederlandse velden.

Volgens Maduro zijn de Nederlandse clubs realistischer geworden in hun spelopvatting. “Hier komt gelukkig ook steeds meer het besef dat het om winnen draait en dat dit ook best lelijk mag. Ajax wint thuis van Jablonec en speelt daar 0-0. Vroeger was dit schandalig, nu telt gelukkig steeds meer het resultaat. Ajax speelt daardoor wel in Europa, daar gaat het om. En als ze daarin goed presteren, heeft niemand het nog over Jablonec,” aldus Maduro. Ajax nieuws Ajax1.nl