Hedwiges Maduro (25) heeft het prima naar zijn zin bij Valencia. De ex-Ajacied zag veel voormalige ploeggenoten naar Europese topclubs gaan, maar wil zelf verder in Spanje.

”Ik sta dit seizoen voor het eerst altijd in de basis en ben inmiddels volledig ingeburgerd. Ik denk zelfs in het Spaans”, zo zegt hij in het nieuwe NUsport-magazine.

”We zitten nog in de Champions League en strijden met Villarreal om de derde plaats. Afgelopen zaterdag hebben we na een knotsgekke wedstrijd met 4-3 gewonnen van Malaga. Valencia wil met me verder. Binnenkort gaan we praten over contractverlenging. Waarom zou ik weg willen?”

Gouden generatie

Maduro maakte samen met onder meer Urby Emanuelson, Royston Drenthe en Ryan Babel deel uit van een gouden generatie die onder Foppe de Haan bij Jong Oranje meerdere successen boekte.

Doordat Emanuelson eerder deze week naar AC Milan verkaste, zitten veel van zijn generatiegenoten op dit moment bij een topclub in Europa.

”Kleine jongens worden groot. Geweldig om te zien dat al die jongens die je al zo lang kent bij allemaal mooie clubs terechtkomen.”