Freek Jansen is onder de indruk geraakt van Ajax’ aanwinst Lisandro Magallán. Van de andere winteraankoop Lassina Traoré hoeven we voorlopig geen wonderen te verwachten, zo denkt de Voetbal International-journalist.

“Magallan is een beest van een gozer. Hij is een fysiek sterke verdediger, maar zal geduld moeten hebben. De basis van Ajax zit steviger in elkaar dan vorig seizoen,”, aldus Jansen over de Argentijn, in een telefoongesprek met VI. Hij denkt dat Lassina Traoré niet op korte termijn zijn debuut gaat maken. “Hij is zeventien en je ziet dat hij een vaardige speler is en een groot talent, maar er zal tijd overheen gaan voordat hij in aanmerking komt voor een basisplek.”

Jansen verwacht dat David Neres er gewoon bij is wanneer het seizoen weer van start gaat. “Het blijft natuurlijk de transfermaand, maar het moet een gigantisch bod zijn, wil Ajax Neres laten gaan.” Op dat moment was hij echter nog niet op de hoogte van het bod van 43 miljoen dat Guangzhou Evergrande vandaag op de Braziliaanse buitenspeler deed.

De clubwatcher van Ajax laat ook zijn licht schijnen op de transferperikelen rond de Mexicaan Diego Lainez. “Er is een spel gaande. De scoutingsrapporten en Overmars zijn positief over hem. Er wordt concreet onderhandeld, maar het is niet helder of de eindfase deze of volgende week is.”