Ajax maakte woensdag de komst van de Argentijn Lisandro Magallán wereldkundig. De 25-jarige verdediger komt voor ongeveer 8 miljoen euro over van Boca Juniors. In De Telegraaf gaf Magallán zijn eerste interview aan de Nederlandse pers.

Magallán

“Ik ben een speler die nooit opgeeft, altijd zal blijven vechten en het collectief boven het individu stelt”, omschrijft de nieuwe aankoop zichzelf, die afgelopen zomer ook al naar Ajax leek te verkassen. Ondanks dat de mandekker al medisch werd gekeurd in Amsterdam, ketste de transfer op het laatste moment af omdat Boca geen vervanger kon vinden. Sindsdien volgde Magallán Ajax op de voet. “Het lijkt me een geweldig team, dat vooral in de groepsfase van de Champions League heel erg goed speelde. Ajax heeft gretige kwaliteitsspelers, van wie de fans hoge verwachtingen hebben.”

Met de komst van de Magallán speelt Ajax in op een zomers vertrek van Matthijs de Ligt. “Dat Ajax opnieuw een poging waagde om mij aan te trekken, was een teken van vertrouwen, waarvoor ik Marc Overmars heel dankbaar ben. Ik ga trainen, hard werken om dat vertrouwen terug te betalen.”

Magallán neemt een voorbeeld aan zijn landgenoot Nico Tagliafico, die een goede ontwikkeling doormaakte bij Ajax. “Nico’s komst naar Ajax heeft zeer positief uitgepakt. Met zijn specifieke kwaliteiten heeft hij een mooi aandeel in de goede resultaten. Ik zal proberen eenzelfde bijdrage aan het team te leveren.”

Met zijn nieuwe trainer Erik ten Hag sprak de stopper nog niet. “Die mogelijkheid heb ik nog niet gehad. Maar ik twijfel er niet aan dat hij in de eerste dagen zijn ideeën en doelstellingen zal overbrengen”, aldus de Argentijn, die een contract in Amsterdam tekende tot medio 2023. “Mijn familie is heel gelukkig, echt heel blij voor me. Iedereen weet dat Ajax een mooie club is met een grote historie. Ze hebben net als ik hoge verwachtingen.”

‘Ajax wil ver gaan voor Lainez en verhoogt bod naar 15 miljoen euro’